Boomgaarden

Boomgaarden, milieu & duurzaam

Het hele jaar door is er werk in de boomgaard! Er moet heel wat gebeuren voordat er geoogst kan worden!!

In de wintermaanden, als het blad van de bomen is gevallen, begint het snoeien, elke boom wordt handmatig gesnoeid.

In het voorjaar is Joris druk met de vruchtzetting, nachtvorst is dan een grote vijand.

Als er tijdens de vruchtzetting nachtvorst is, mag de fruitteler de nachtelijke uren in de boomgaard doorbrengen om de boomgaard te beregenen.

Dit is een nauwkeurig werk, zorgen dat de beregening op tijd aan staat, niet te vroeg en niet te laat, anders veroorzaak je meer schade aan de vruchten.

Tijdens de zomermaanden, worden de vruchten handmatig gedund, dit wil zeggen dat de kleinste vruchten van de bomen worden geplukt, zodat de overige vruchten meer kans hebben om uit te groeien tot een formaat appel of peer welke geschikt is voor consumptie.

In het najaar is het tijd om de appels en peren te oogsten, dit gebeurt voornamelijk in de maanden september en oktober.

De oogst van de kersen is vanaf ongeveer 10 juni tot half augustus, inmiddels hebben wij 15 verschillende soorten Zoete Kersen in onze boomgaard. Zodat we u het hele kersenseizoen kunnen voorzien van Heerlijke Zoete Kersen uit onze eigen boomgaard.

Vanaf april tot en met oktober plukken wij onze zomerkoninkjes, heerlijk zoet, een echte lekkernij!

Teelt en milieu en duurzaam!

Op ons bedrijf wordt er milieu-vriendelijk geteeld. Dit houdt in dat wij door het uitzetten van nuttige insecten, de schadelijke insecten en ziekten bestrijden.

Wij zijn Global-Gab gecertificeerd en voldoen daarmee aan de strenge Europese Milieu eisen.

Ons eigen geteelde verse fruit verkopen wij uiteraard in onze Landwinkel en wordt verwerkt in onze producten, verder zijn wij lid van Veiling Zaltbommel, hier wordt ons overige fruit afgezet.

Fruitbedrijf Van Herwaarden